Welke stappen kan een incassobureau ondernemen?

Welke stappen kan een incassobureau ondernemen? 

Een Incassobureau kan worden ingeschakeld door schuldeisers wanneer openstaande schulden niet worden betaald. Er zijn verschillende stappen die een incassobureau vervolgens kan ondernemen om deze schulden toch te laten betalen. De kosten die hierbij worden gemaakt zullen worden verhaald op de klant en niet op de schuldeiser. Ondanks dat een incassoprocedure vaak al genoeg is om schulden te innen zijn er een aantal dingen die incassobureaus niet kunnen doen. In gevallen waarin er na een incassoprocedure nog steeds niet is betaald zal het daarom nodig zijn om een gerechtelijke procedure te starten. 

De verschillende middelen die worden ingezet 

Er zijn verschillende middelen die Credifin Nederland kan inzetten om iemand te laten betalen. Een van de middelen die kan worden ingezet is het versturen van aangetekende e-mails. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van SMS of whatsapp berichten. Naast deze berichten kan een incassobureau gebruik maken van voice-dialing. Tenslotte is telefonisch contact een methode die vaak wordt gebruikt om klanten te benaderen. Om een goede relatie met de klant te behouden is het zeer belangrijk dat dit contact vriendelijk en netjes verloopt. Het is daarom dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de werkwijze van een incassobureau en om te kiezen voor een professioneel incassobureau. 

Wat mag een incassobureau niet 

Een incassobureau kan je vaak al heel erg goed kan helpen bij het innen van openstaande schulden. Er zijn echter ook een aantal dingen die een incassobureau niet kan doen. Zo heeft een incassobureau bijvoorbeeld geen bevoegdheid om beslag te leggen op eigendommen. Ook kan een incassobureau geen beslag leggen op het loon van iemand met schulden. Een deurwaarder heeft deze bevoegdheden wel maar hiervoor moet eerst een vonnis zijn uitgebracht door een rechter. Het starten van een gerechtelijke procedure dat leidt tot een vonnis van een rechter brengt echter extra kosten met zich mee. Dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om eerst een incassobureau in te schakelen.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *